FINALTERM SF LJEPILO ZA IZRAVNAVANJE I ARMIRANJE STIROPORA I KAMENE VUNE

OPIS PROIZVODA

FINALTERM SF je profesionalno ljepilo na bazi cementa,punila, vlakana i odgovarajućih aditiva. Namjenjeno je za gletanje i armiranje termoizolacijskih ploča od ekspandiranog polistirena i kamene vune na fasadama.

NAČIN NANOŠENJA

Podloga na koju se nanosi ljepilo mora biti ravna, čvrsta i očišćena od prašine ili masnih mrlja od oplatnog ulja. FINALTERM SF se priprema tako da se suhoj mješavini doda 26 masenih % vode (ili na jedan dio vode dodati 3-4 dijela suhe mješavine) i dobro promiješa ručnom električnom mješalicom do potpune
homogenizacije. Izmiješana masa ostavi se 10 minuta da odstoji, zatim još jednom promiješa prije ugradnje. Ljepilo se nanosi nazubljenom gladilicom u debljini od 2-3 mm. U tako svježe ljepilo utiskuje se staklena mrežica s preklopima od 10 cm i pusti da površina odstoji 24 sata, nakon čega se nanosi još jedan sloj ljepila da se dobije fino hrapava površina bez risova i drugih nepravilnosti. Ljepilo ostaviti da se potpuno osuši (najmanje 1 dan za svaki mm debljine). Nakon toga nanosi se temeljni premaz Finalgrund Uni te nakon 24 sata tankoslojna, fasadna žbuka ili disperzivna boja. Radna temperatura prilikom ugradbe ljepila ne smije biti niža od +5°C i viša od 35°C, relativna vlažnost zraka ne viša od 80%.

POTROŠNJA

Minimalno 5 – 7 kg / m² ovisno o podlozi.

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN

  • Siva

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE