Final - akrilna zaribana žbuka

Final akrilna zaribana žbuka
OPIS PROIZVODA

HOS (EU VOC)

 

Tankoslojna žbuka na bazi akrilnih veziva. Upotrebljava se za dekorativnu obradu fasada i unutarnjih zidnih površina. Ima karakterističnu izbrazdanu strukturu čiji izgled određuje način zaribavanja: kružno, vertikalno ili vodoravno. Vodoodbojna je, otporna na UV zrake i atmosferilije te posebnim dodacima zaštićena od napada algi i plijesni.

PRIMJENA

Koristi se za sve vrste fino obrađenih građevinskih podloga (fine mineralne žbuke, vlakenocementne i gipskartonske ploče, ploče od iverice, beton star najmanje tri mjeseca), te kao završni sloj u toplinsko-izolacijskim sustavima.

IZDAŠNOST

AZR 1,5 mm 2,1 kg/m2

AZR 2,0 mm 2,5 kg/m2

AZR 2,5 mm 3,3 kg/m2

PAKIRANJE

 25 kg

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom Top Mix sustava za nijansiranje može se dobiti široki spektar nijansi.

NANOŠENJE

Podloga mora biti čvrsta, suha, glatka i čista; radna temperatura mora biti viša od +5 °C i niža od +30 °C. Obavezno je nanošenje temeljnog premaza Finalgrunda Uni u nijansi žbuke 24 sata prije ugradnje žbuke! Žbuka se nanosi ručno nehrđajućom čeličnom gladilicom ili strojno u debljini što bližoj promjeru najdebljeg zrna. Odmah nakon nanošenja žbuku zaribamo tvrdom plastičnom gladilicom i na kraju čistom nehrđajućom gladilicom zagladimo grudice nastale prilikom zaribavanja.