Premium Glet -

Premium Glet
OPIS PROIZVODA

Premium glet je disperzivna masa za fino gletanje unutarnjih zidnih i stropnih površina, za popunjavanje manjih udubina i pukotina. Koristi se za građevinske podloge kao što su: fine mineralne žbuke, vlakneno-cementne i gips-kartonske ploče, ploče od iverice, beton (star najmanje 1 mjesec), neožbukane zidove od porobetona.

PRIMJENA

Podloga mora biti suha, čvrsta, čista, nesmrznuta, bez iscvjetavanja i ostataka oplatnih ulja. Preporuča se sve podloge prethodno impregnirati Simpra univerzalnom fasadnom impregnacijom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. Premium glet se može nanijeti 6 sati nakon impregniranja podloge u normalnim uvjetima temperature i relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%). Premium glet nanosi se u dva sloja ručno ili strojno.

MEĐUPREMAZNI INTERVAL

Međupremazni interval je oko 12 sati u normalnim uvjetima temperature i relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%). Drugi sloj gleta nanosi se tek na potpuno osušeni prvi sloj. Debljina pojedinog sloja treba biti od 1-2 mm, a ukupna debljina dvoslojnog nanosa oko 3 mm. Ručno nanošenje: prije primjene masu dobro izmiješati u orginalnoj ambalaži. Glet masu potrebno je nanijeti nehrđajućoj čeličnom gladilicom na podlogu, višak materijala ukloniti također čeličnom gladilicom, a površinu odmah fino zagladiti. Nakon što je prvi sloj potpuno suh nanijeti drugi sloj gleta, zagladiti ga i nakon sušenja ga obrusiti finim brusnim papirom ( strojno ili ručno brušenje, preporuka brusnog papira br. 220) i otprašiti.

Strojno nanošenje: glet masu nanijeti strojem, dobro razvući po površini i odmah fino zagladiti metalnim gleterom, nanijeti u dva sloja. Po potrebi prije strojnog nanosa glet razrijediti sa 3 % vode i dobro izmiješati. Prilikom ugradnje temperatura zraka i podloge ne smije biti niža od +5°C i viša od +35°C, a relativna vlaga zraka ne smije biti veća od 80%.

IZDAŠNOST

 0,5-0,75 kg/m2 za 1 mm debljine sloja (ovisno o hrapavosti površine)

PAKIRANJE

 1 kg / 3 kg / 8 kg / 25 kg

RAZRJEĐIVAČ

nije potrebno za ručni nanos, za strojni nanos s maksimalno 3 % vode.