Finalterm S - ljepilo i glet za stiropor i kamenu vunu

Finalterm S ljepilo i glet za stiropor i kamenu vunu
OPIS PROIZVODA

HOS (EU VOC)

 

Profesionalno ljepilo na bazi cementa, punila i odgovarajućih aditiva. Namjenjeno je za ljepljenje, gletanje i armiranje termoizolacijskih ploča od ekspandiranog polistirena i kamene vune na fasadama.

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN
  • siva
NANOŠENJE

PRIPREMA PODLOGE I LJEPILA:

Podloga na koju se nanosi ljepilo mora biti ravna, čvrsta i očišćena od prašine ili masnih mrlja od oplatnog ulja. Ljepilo se priprema tako da se suhoj mješavini doda 26 masenih % vode (ili na jedan dio vode dodati 3-4 dijela suhe mješavine) i dobro promiješa propelerskom mješalicom do potpune homogenizacije. Izmiješana masa ostavi se 5 minuta da odstoji, zatim još jednom promiješa prije ugradbe.

 

NAČIN NANOŠENJA:

Ljepilo se nanosi nazubljenom čeličnom gladilicom ili ličilačkom lopaticom uz rub termoizolacijske ploče u širini od 5 cm, na sredinu ploče stave se još tri točkasta nanosa ljepila promjera cca.10 cm. Kontaktna površina između ploča i podloge treba biti oko 50% površine ploče. Vrijeme sušenja ljepila u normalnim uvjetima (temp. zraka i zidne podloge od +5°C do +35°C, rel. vl. do 80%) je najmanje 2 dana, nakon toga dozvoljeno je sidrenje. Nakon sidrenja na termoizolacijske ploče nazubljenom gladilicom se nanosi ljepilo u debljini od 2-3 mm. U tako svježe ljepilo utiskuje se staklena mrežica s preklopima od 10 cm i pusti da površina odstoji 24 sata, nakon čega se nanosi još jedan sloj ljepila da se dobije fino hrapava površina bez risova i drugih nepravilnosti. Ljepilo ostaviti da se suši još minimalno 2-3 dana. Nakon toga nanosi se temeljni premaz Finalgrund Uni te nakon 24 sata tankoslojna, fasadna žbuka ili disperzivna boja. Radna temperatura prilikom ugradbe ljepila ne smije biti niža od +5°C.

 

POTROŠNJA

min. 10 kg/m2