Final - silikonska zaglađena žbuka

Final silikonska zaglađena žbuka
OPIS PROIZVODA

HOS (EU VOC)

 

Tankoslojna žbuka na bazi silikonskih veziva. Upotrebljava se za dekorativnu obradu fasada (posebno onih izloženih jakim oborinama) i unutarnjih zidnih površina. Ima karakterističnu ravnomjerno zaglađenu strukturu. Iznimno je vodoodbojna, paropropusna, otporna na UV zrake i atmosferilije te posebnim dodacima zaštićena od napada algi i plijesni.

PRIMJENA

Koristi se za sve vrste fino obrađenih građevinskih podloga (fine mineralne žbuke, vlaknenocementne i gipskartonske ploče, ploče od iverice, ubaciti beton star najmanje tri mjeseca), te kao završni sloj u toplinskoizolacijskim sustavima.

IZDAŠNOST

SZG 1,0 mm 1,5 kg/m2

SZG 1,5 mm 2,2 kg/m2

SZG 2,0 mm 2,9 kg/m2

SZG 2,5 mm 3,5 kg/m2

SZG 3,0 mm 4,1 kg/m2

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom TOP-MIX sustava za nijansiranje može se dobiti široki spektar nijansi.

NANOŠENJE

Podloga mora biti čvrsta, suha, glatka i čista; radna temperatura mora biti viša od +5°C i niža od +30°C. Obavezno je nanošenje temeljnog premaza Finalgrunda Uni u nijansi žbuke 24 sata prije ugradnje žbuke! Žbuka se nanosi ručno nehrđajućom čeličnom gladilicom ili strojno u debljini što bližoj promjeru najdebljeg zrna. Odmah ili nekoliko minuta nakon nanošenja žbuku zagladimo kružnim potezima tvrdom, plastičnom gladilicom.