Silikona - silikonska samoperiva fasadna boja

Silikona silikonska samoperiva fasadna boja
OPIS PROIZVODA

HOS (EU VOC)

 

Silikona fasadna boja je boja tipa SREP – Silicone Resin Emulsion Paint – emulzijska boja sa silikonskom smolom. Primjenjuje se za zaštitu novih, nekarboniziranih i starih, već karboniziranih vapnenih, vapnenocementnih i cementnih žbuka. Moguć je i nanos na dobro prihvaćene silikatne i silikonske premaze kao i nanos na dobro prihvaćene silikatne i silikonske premaze kao i na sve vrste mineralnih i disperzijskih dekorativnih žbuka. Boja je izrazito vodoodbojna i samoperiva te se zbog toga preporučuje za pročelja gradskih prometnih središta, za objekte uz more izložene posolici, za objekte bez krovnih napusta čija su pročelja izložena maksimalnom utjecaju oborina. Ima visoku paropropusnost te poboljšava isušivanje zidova. Struktura naličja boje otežava prljanje i prodor nečistoća u strukturu suhog filma boje, te se iste ispiru sa površine boje uslijed djelovanja oborinskih boja. Ima visoku paropropusnost te poboljšava isušivanje zidova.

PRIMJENA

Podloga mora biti čvrsta, čista, suha i nosiva i na njoj ne smiju biti nataloženi slojevi, tragovi cvjetanja i sredstava za odvajanje. Kao temeljni premaz obavezno se koristi Silikona impregnacija uz nužno poštivanje omjera razrjeđivanja. Boja se nanosi kistom, valjkom ili špricanjem, uvijek u najmanje 2 nanosa. Međusloj se razrjeđuje do 15%, a završni sloj do maksimalno 10%. Sljedeći sloj nanosi se nakon 4-6 sati sušenja. Zaštititi od oborina 24 sata.

IZDAŠNOST

4-5 m2 /l, ovisno o upojnosti i hrapavosti podloge.

Ne smije se smrznuti.

PAKIRANJE

5 l / 15 l

RAZRJEĐIVAČ

Razrjeđuje se čistom vodom.

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom TopMix sustava može se dobiti niz nijansi iz anorganskih pigmenata otpornih na atmosferilije i sunčevo zračenje.