Fasavit - mikroarmirana fasadna boja

Fasavit mikroarmirana fasadna boja
OPIS PROIZVODA

HOS (EU VOC)


Fasavit je fungicidno zaštićena akrilna fasadna boja s armaturnim vlaknima koja služi za bojenje hrapave strukture, klasičnih struganih žbuka, dekorativnih špriceva, kao i za bojanje vlasasto raspucanih fasadnih površina. Sintetička armaturna vlakna uspješno pokrivaju pukotine do 0,3 mm. Boja je alkalno postojana, vodoodbojna i svjetlootoporna. Postojana je u svim vremenskim uvjetima. Lako se nanosi, dobro prianja na podlogu i otporna je na habanje. U TOP MIX sustavu strojnog nijansiranja Fasavit je moguće proizvesti u nepreglednom broju nijansi.

 

 

PRIMJENA

Suhu podlogu impregnirati Vitagrund dubinskom nano impregnacijom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. Nakon sušenja impregnacije boja se nanosi četkom ili valjkom u dva sloja nerazrijeđena ili razrijeđena s 5-10% vode. Drugi se sloj nanosi tek nakon potpunog sušenja prvog sloja. Može se nanositi na podloge čija je temperatura od +5 do +35 °C, kad nisu pod izravnim utjecajem sunca! Bojenje fasadnih površina po kiši, magli ili jakom vjetru nije dopušteno! Kod visoke vlažnosti zraka može se očekivati duže sušenje. Svježe premazane fasadne površine treba barem 24 sata zaštititi od kiše, sunca i vjetra! Kod obnavljajućeg bojanja, zidove zaražene zidnim algama i plijesnima prethodno očistiti i tretirati sa Algenon sredstvom za uništavanje zidnih algi i plijesni.

IZDAŠNOST

300 - 600 ml/m2 u dva sloja.

Ne smije se smrznuti.

PAKIRANJE

5 l / 15 l

RAZRJEĐIVAČ

Razrjeđuje se čistom vodom.

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom Top Mix sustava za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi iz ton karte tvrtke Chromos-Svjetlost, uključujući i ton karte ostalih proizvođača, te RAL karte.